AKTUELLT

BILJETTER

LINNEATEATERN

ARKIV / BILDER

PRESSBILDER

KONTAKTA OSS

SOMMAREN 2015 VITA HÄSTEN

Sommaren 2015 ges operetten VITA HÄSTEN vid Villa Vik i Sandsbro norr om Växjö. Huset köptes av den berömda sångerskan Christina Nilsson 1906 och användes som hennes sommarhus vid besöken i Sverige. Det blir fjärde gången som LinneaTeatern spelar sommarteater på denna plats.

Villa Vik är ju en populär restaurang som ligger vid en vacker sjö – precis som det kända värdshuset Im Weissen Rössl vid Wolfgangsjön i Österrike. Där föddes idén till operetten Vita Hästen i slutet av 20-talet. Den har satts upp hundratals gånger och är en av teaterhistoriens mest omtyckta operetter.

Berömda skådespelare som gjort rollen som kyparen Leopold är danske Max Hansen och vår egen Nils Poppe. När LinneaTeatern för 25 år gav sin första stora musikteater var det Åke Lundblad som gjorde en fantastisk Leopold i Växjö Folkpark. Nu för Per-Anders Löthman stafettpinnen vidare som överkypare på Vita Hästen.

Värdshusvärdinnan Josepha spelas av Sara Wåhlin, advokat Siedler görs av operasångaren Anders Nilsson, den bitske kalsongfabrikanten Blomkvist gestaltas av komikern Niklas Andersson, den läspande unga Klärchen spelas av Emelia Sallhag, Walfrid Lindsgård har rollen som Sköne Sigismund för att nämna några av alla i den stora välsjungande och dansanta ensemblen.

Premiär den 24 juli och sista föreställning den 8 augusti.

5 FEBRUARI 2015 BILJETTSLÄPP OCH 70-ÅRS MINGEL

Biljetterna släpps redan den 5 februari då även producenten Leif Sandberg firar sin 70-årsdag med mingel kl 10 - 12 i Konserthusets foajé intill BiljettCentrums lucka. Alla som vill skåla i ett glas cider är välkomna!
Vid detta tillfälle är det även biljettsläpp för höstens stora musikal.

HÖSTEN 2015 RIVIERANS GULDGOSSAR


I höst är LinneaTeatern tillbaka med musikaler i Konserthuset! Filmen RIVIERANS GULDGOSSAR med Steve Martin och Michael Caine gjordes 1988. Som musikal hade den premiär i San Diego för tio år sedan och har också passerat Broadway. Och den går just nu i Londons West End!
Hösten 2015 är det dags för växjö-publiken att drömma sig ner till Rivieran i denna feel good-musikal med Björn Elmgren och Claes Dahlberg i huvudrollerna som de båda sol-och-vårarna Freddy och Lawrence. Alexandra Forssell, Louise Carroll och Sussie Bergström finns bland de rika damerna som låter sig luras. Eller vem lurar egentligen vem? Det blir massor av skratt, sång och dans i denna musikal. Premiär 31 oktober!

AKTUELLT |  BILJETTER |  LINNEATEATERN |  ARKIV / BILDER |  PRESSBILDER |  KONTAKTA OSS | 
Copyright © Linneateatern