2008 Drömmar på Huseby

Drömmar på Huseby • 2008

Det blev en tredje och sista sommar för Leif Sandbergs historiska friluftsspel DRÖMMAR PÅ HUSEBY med drygt 30 medverkande samt mopsar, hästar, gamla vagnar och bilar.

Besökarna 2008 var cirka 3000 vilket innebär att drygt 12 000 personer sett spelet som givits totalt 41 gånger framför trappan på Husebys vackra corps de logi.  Pjäsen berättade familjens Stephens historia på det kända bruket, från köpet 1867, kung Oscar II:s besök 1901 och kontakterna med Elisabeth Stephens och slutligen skandalernas 50-tal med prins Carl Jr och affärsmannen Berl Gutenberg. Årets regissör var Stefan Leske som fick beröm i Ljungbytidningens recension:

"Årets upplaga av DRÖMMAR PÅ HUSEBY blir en verkligt trevlig bekantskap och fastän man vet hur det går och fastän skrivaren av dessa rader har sett pjäsen förr så kändes den ändå ny! Samtidigt är jag mycket imponerad av Leif Sandbergs förmåga att bygga en historia och få med det viktigaste.--- Stefan Leske ska ha högt betyg för sina regiinsatser. Hela ensemblen, ingen nämnd och ingen glömd, är värd en eloge för utomordentligt bra spel. --- Se, det var en härlig teaterafton! Ingen bör missa tillfället att se detta spel!"
Rolf Wenander, Smålänningen